Geen resultaten

Nieuwe relatie na scheiding

Dat het verbreken van een relatie lastig is, weten we bijna allemaal. Het kan al lastig zijn als je een maandje samen was, laat staan wanneer je jaren samen bent geweest. In Nederland scheiden 1 op de 3 stellen, en dat betekent dus dat 33% van de stellen uit elkaar gaan. Een heel hoog percentage dus! Je kan je afvragen waar dat nou aan ligt. Trouwen mensen te snel? Geven ze hun relatie te snel op? Of zien ze pas wie de ander echt is wanneer ze daadwerkelijk getrouwd zijn? Allemaal lastige vragen waarop we het antwoord niet kunnen weten. Zodra de relatie verbroken is, zal er sprake zijn van veel liefdesverdriet. Zelfs als jij zelf degene bent geweest die de relatie heeft verbroken, is het heel normaal om daar verdrietig over te zijn. Het is ook een kwestie van weer wennen. Je leeft ineens zonder iemand waar je misschien wel jaren mee hebt samen gewoond of gewoon mee samen was. In de ochtend was je gewend samen wat te eten, voortaan doe je dat alleen. Van alles kan er worden opgenoemd, maar dat maakt het natuurlijk niet beter. Hoe pak je het eigenlijk aan wanneer je gaat scheiden en hierna op zoek gaat naar een nieuwe partner?

Nieuwe relatie na scheiding

Na je scheiding ben je natuurlijk niet van plan om de rest van je leven alleen te blijven. Het is tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe partner, maar dit keer wil je het natuurlijk wel goed doen. Veel mensen trouwen niet zo snel weer omdat ze bang zijn om weer te moeten scheiden. Uiteraard hoeft er nog niet aan trouwen gedacht worden wanneer je slechts op zoek gaat naar een nieuwe partner. Echter ben je misschien een beetje verleerd hoe dat moet, want inmiddels is het misschien alweer jaren geleden dat je voor het laatst een partner zocht. Een goede tip is om te kijken op het internet. Datingsites zijn helemaal in en je hoeft je dus echt niet te schamen dat je begint met internet daten. Het is juist de perfecte manier om je mogelijke ware liefde te vinden. Er zijn veel voordelen als je op internet gaat daten, en in het echt daten is nog veel moeilijker.

Daten via het internet is niet meteen een verplichting. Je moet niets! Je gaat zelf op zoek naar een mogelijke nieuwe partner, en je hebt bij internet daten de kans om met honderden mensen te chatten en daar tussen te kiezen met wie je een keer in het echt gaat daten. Bovendien is het internet daten ook nog eens een goede afleiding van het hele gebeuren van de scheiding die je misschien nog maar kort geleden achter de rug had. Vergeet niet dat internet daten niet perse liefde zal geven, maar het ook kan zorgen voor nieuwe vrienden. Soms is er wel een klik, maar geen liefdesklik die je hebt met een partner. Geen probleem, want vrienden worden mag ook gewoon dankzij een datingsite.

Het online daten zal een groot avontuur zijn, maar wel iets dat ook goed voor je zal zijn. Je leert weer een beetje hoe je moet flirten en hoe het allemaal gaat in de wereld van het daten. Als je dan een keer in het echt wilt daten, zal dat veel makkelijker gaan omdat je het al een beetje online hebt gedaan. Contact hebben met andere mensen is juist heel goed na een vervelende scheiding. Er zijn veel websites waar je je kunt aanmelden en je hoeft er vaak niet eens voor te betalen. Ideaal toch?

Relatie na je scheiding

Eindelijk is het zover: je bent beland in een relatie nadat je gescheiden bent. Wel even wennen om weer iemand in je leven te hebben waarmee je misschien niet continue ruzie maakt. Wat ontzettend belangrijk is om je nieuwe relatie een succes te maken, is om het hele scheiding gebeuren ook echt achter je te laten. Als je daar nog teveel mee bezig bent, kan er nu al worden gezegd dat je nieuwe relatie niet goed gaat verlopen. Je bezig houden met je ex is natuurlijk sowieso al niet handig, en een scheiding is niet niets. Je nieuwe partner kan zich daardoor een beetje bedreigd voelen en bovendien is een nieuwe relatie natuurlijk heel leuk, en moet je dat zeker in het begin ook zo laten. Vooral in het begin heb je de meeste lol met elkaar en kan je niet van elkaar afblijven. Dat soort momenten wil je niet verpesten door weer te beginnen over je scheiding of je ex. Neem dus wel de tijd voor jezelf voor je kiest voor een nieuwe relatie.

Rebound relatie

Een rebound relatie is een relatie die je eigenlijk alleen maar aangaat om je ex te vergeten. Zoals je wel kunt raden: een relatie die gedoemd is om te mislukken. Er zijn ontzettend veel mensen die zoveel liefdesverdriet hebben, dat zij geen andere keus zien dan een ander zoeken en daar zo snel mogelijk het bed mee in te duiken. Zo heb je de ultieme afleiding. Misschien vind je de ander niet eens zo aantrekkelijk, maar heb je de afleiding zo hard nodig, dat je het toch doet. Je liegt niet alleen tegen jezelf dat je een leuke relatie aangaat, maar ook tegen de ander. De ander wordt namelijk gewoon gebruikt. De grote vraag is hoe je ervoor zorgt om niet in een rebound relatie te vallen, en het antwoord daarop is door jezelf tijd te geven na je scheiding. Als je binnen een paar week alweer bij een ander in bed ligt, moet je jezelf afvragen of je dat doet omdat de ander zo leuk is, of omdat je gewoon je verdriet wilt vergeten. Uit onderzoek blijkt dat rebound relaties vrijwel altijd mislukken. Je gaat namelijk geen relatie aan omdat je van de ander houdt, maar alleen om je ex te vergeten. Je weet zelf heel goed dat dat de meest foute manier is, en je doet de ander ook nog eens veel pijn.

Problemen met contact leggen na scheiding

In tegenstelling tot de rebound relatie, zijn er ook veel mensen die juist problemen hebben met het maken van contact met nieuwe mensen. Ze zijn namelijk heel bang dat hun nieuwe relatie ook weer zal mislukken, en willen dat het deze keer allemaal goed gaat. Dat zorgt voor een bepaalde druk die je niet wil hebben en die druk zorgt ervoor dat die mensen dan maar geen contact zoeken met misschien wel lotgenoten. Echter is het wel belangrijk om jezelf niet helemaal af te zonderen. Je hoeft echt niet meteen te zoeken naar een nieuwe relatie. Wat tijd nemen voor jezelf is juist heel goed. Doe leuke dingen met vrienden, werk een paar uurtjes meer en verwen jezelf lekker. Vergeet alleen niet dat de kans groot is dat je je echt weer gelukkig gaat voelen met een partner. Ook in dit geval is online daten een goede mogelijkheid. Op iemand afstappen is echt een stap te ver voor mensen die het al lastig vinden om contact te leggen. Online daten heeft een lagere drempel omdat je niet gezien wordt door een ander. Stel je zegt toch wat doms, dan klik je het gesprek gewoon weg en reageer je nooit weer: probleem opgelost! Je bent bovendien ook gewoon zo anoniem als je zelf wilt zijn. Als er toch sprake is van een klik, kun je jezelf vervolgens wat minder anoniem maken. Je kiest dus helemaal zelf wat voor beeld anderen van jou krijgen, terwijl je daar in het echt veel minder invloed op hebt.

Al met al is het leven na een scheiding vooral de eerste tijd lastig. Sommige mensen pappen te snel aan met een ander, andere mensen durven het helemaal niet meer. Wat ook niet vergeten mag worden, is dat een scheiding ontzettend zwaar kan zijn en je misschien wel wat hulp kan gebruiken. In dat geval kun je hulp krijgen van een psycholoog die je kan helpen met het verwerken van alles wat er is gebeurd. Zo ben je op een gegeven moment weer helemaal klaar voor een nieuwe relatie!